Információ

Zenei Anyanyelv Alapítvány

  • 1036 Budapest, Mókus u. 20.
  • Képviselő: Sáringer Kálmán elnök
  • Adószám: 18876811-1-41
  • Nyilvántartási szám: 01-01-0012398
  • Bank: OTP 11703006-21417274-00000000

A Zenei Anyanyelv Alapítvány 2017 óta az Óbudai Népzenei Iskola pedagógiai munkáját, programjait, rövid- és hosszútávú céljait támogató civil szervezet.

Alapítónk Fábián Éva előadóművész, az Óbudai Népzenei Iskola tanára; elnökünk Sáringer Kálmán előadóművész, az Egyszólam együttes alapító tagja. A kuratórium tagjai: Dr. Csörsz Rumen István irodalomtörténész, előadóművész és Szerényi Béla az Óbudai Népzenei Iskola intézményvezetője, előadóművész, ezüstkoszorús hangszerkészítő mester.

Az Alapítvány egyéni és céges támogatások befogadásával, pályázatok írásával és programok megvalósításával végzi munkáját.

Az elmúlt években hozzájárultunk az iskola belső tereinek szépítéséhez, az iskola rangjához és feladatvállalásához méltó bútorzat és dekorációs elemek beszerzéséhez, az intézményben működő közösségi programok, mesterkurzusok, kézműves foglalkozások és kiállítások szervezéséhez.

Külön feladatunk az Óbudai Népzenei Iskola páratlan értékű népzenei gyűjteményének kezelése, a gyűjtött anyagok digitalizálása és közzététele.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az egész kerületre kiterjedő óvodai népzenei programot valósítunk meg.

Minden esztendőben május végén megszervezzük az óbudai Fő téren, az Óbudai Társaskörben és a Kobuci-kertben a Népzeneoktatás Ünnepét.

Bízunk benne, hogy az Óbudai Népzenei Iskola egykori és jelenlegi növendékei, szülői csapata és a népzeneszerető közösség tagjai között tevékenységünkhöz folyamatos támogatókra találunk.Alapítványi támogatásokat banki átutalással és személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásával tudunk elfogadni. Cégek támogatása esetén támogatási igazolást tudunk kiállítani.

Alapító okirat

Nyilvántartásba vétel

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Log in