Tanáraink | 2020-21

Hefelle Katalin

  • Tanszak: Ének-szolfézs
  • Hangszer: Szolfézs
  • E-mail: hefelle.katalin(kukac)gmail.com

1972-ben születtem Budapesten. Általános iskolában a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagja voltam, majd az ELTE Ságvári Endre Gyakorló Iskolában tanultam, és a Leövey Klára Gimnázium ének-zene tagozatán érettségiztem.

Elsőként a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szereztem diplomát ének-zene speciálkollégiummal kiegészítve, ez után az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola ének-zene szakán végeztem posztgraduális képzésen.
Számos tanfolyam elvégzése mellett 2019 nyarán a BME közoktatási vezető szakán lettem szakvizsgázott pedagógus.

Az Óbudai Népzenei Iskolában dolgozom 24 éve. Kezdetekben irodai munkatársként tevékenykedtem, és óraadóként segítettem a szolfézsoktatást, később főállású szolfézstanár lettem. Magán úton tanítok zongorajátékot már 20 éve, és felvételizőket készítek fel szakgimnáziumok, egyetemek vizsgáira, felvételire szolfézs tárgyból, énekből, zongorából.

2015-ben elkésztettem saját zongora módszertani tankönyvemet Zongorajáték címmel, melyet 20 éves tapasztalatom alapján alkottam. Hiánypótló a kiadvány az óvodás korú gyermekek, illetve a kisiskolások számára, akik a könyv alapján játékos módon elsajátíthatják a zongorázás alapjait.
Alapvető hitvallásomnak érzem zenei anyanyelvünk ápolását, és törekszem rá, hogy a klasszikus szolfézs tanítása ezen irányvonal mentén, a népzene és hozzá kapcsolódó ismeretek átadásával történjen. A lendületes, játékos csoportos foglalkozások erre lehetőséget adnak.

Log in