Tanáraink | 2020-21

Csernók Klára

Zenei tanulmányaimat a siófoki zeneiskolában kezdtem klasszikus hegedű és zongora szakon. Népzenével egy helyi prímás, Lelovics Zsolt révén kerültem kapcsolatba, majd Székesfehérváron Virágvölgyi Márta tanítványa lettem. Már gyermekkoromtól fogva részese lehettem népzenei gyűjtő utaknak, táboroknak, fesztiváloknak, népzenei kurzusoknak, és ezek az élmények indítottak el afelé, hogy a zenei pályát válasszam.

2006-tól tagja vagyok a Fondor zenekarnak, akikkel 2009-ben elnyertük a Népművészet Ifjú Mestere címet. Jelenleg több zenekari formációban játszok (Korpás Éva és zenekara, Szabó Enikő és zenekara).

Több táncegyüttes állandó zenei kíséretét biztosítom, részt veszek zenészként színházi előadásokban, 2015-től pedig a Dúdolj!Ringass!Táncolj! kisgyermekeknek szóló zenei és táncos foglalkozás zenésze vagyok.

2008-ban szereztem diplomát a Nyíregyházi Főiskolán, mint ének-zene-népzene tanár, és 2014-ben pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

2014-ben Junior Príma Díjjal tüntettek ki.

Nagyon fontos számomra a hagyományőrzés, és ennek továbbadása. Tíz éve foglalkozok hegedűoktatással, jelenleg az Óbudai Népzeneiskola és a Bartók Zeneművészeti Szakgimnázium hegedűtanára vagyok, ezenkívül népzenei kurzusokon, nyári táborokban is tanítok.

Log in