Hírek

Hírek (3)

Itt olvashatók azok a friss hírek, információk, amelyek ugyan említésre méltó, ám konkrét, meghatározó dátummal nem feltétlen rendelkező történést közölnek...

Dúdolj verset - Kobzos Kiss Tamás emlékezete

  • Read: 205 times

 

Kedves Barátaink!
2018 májusában jelent meg a Dúdolj verset – Kobzos Kiss Tamás emlékezete című kiadványunk, amely az Óbudai Népzenei Iskola egykori igazgatója, Kossuth-díjas előadóművész életművéből ad közre csaknem 35 órányi hangfelvételt. A DVD-n és CD-n megjelentetett zenei anyagok technikai információi, illetve Kobzos Kiss Tamással készült interjúk, publikáció-részletek, visszaemlékezések egy szépen illusztrált könyv formájában kerültek közlésre.

Read more...

Virágvölgyi kiadványok

  • Read: 267 times

A nyár folyamán a Csoóri Sándor Alap támogatásával jelent meg Virágvölgyi Márta két nagyszerű szakmai kiadványa. A gyimesi vajdaszentiványi népzenét bemutató könyvek két-két kötetbe rendezve tartalmazzák a hangszeres dallamok részletes lejegyzéseit, harmóniai kíséreteit, játéktechnikai útmutatásokat és nem utolsó sorban dalszövegeket is!

Read more...

Kismuzsika

  • Read: 403 times

2019 május végén, a III. Népzeneoktatás Ünnepén mutattuk be az Óbudai Népzenei Iskola III. kerületi óvodai programjához kapcsolódó pedagógiai módszertani szakkönyvet és DVD mellékletet.

Read more...

Log in